Menu Zpět do eshopu

Blog

Vánoce 2021: Tipy na dárky

Vánoce jsou tady a my máme dárky pro všechny! Letos jsme si dali opět záležet a vybrali pro vás to nejlepší. Dárky seřazené podle ceny, oblíbenosti i speciálních parametrů - limitované edice i luxusní série pro náročné. 

Přečíst si článek

Vánoční recept: Linecké cukroví

Co by byly Vánoce bez lineckého cukroví? Připravili jsme pro vás osvědčený recept na křehká srdíčka, která se rozplývají na jazyku. Linecké ke svátkům prostě patří a nesmí na vánočním stole chybět!

Přečíst si článek

Ostrá čepel: Druhy, rozdíly a jak si správně vybrat

Mít doma jeden univerzální nůž nebo zvlášť na zeleninu, maso i pečivo? Možná zjistíte, že některé nože ani nevyužijete nebo naopak. Zorientujte se společně s námi v typech ostří, rozdílech a vyberte si nůž, který vám bude nejen pomocníkem v kuchyni, ale i radostí.

Přečíst si článek

Recept: Plněné papriky s rajskou omáčkou a knedlíky

Kterou českou klasiku milujete vy? Co třeba plněné papriky rajskou omáčkou a domácími knedlíky? S očištěním zeleniny i krájením vám pomůžou nože ze série 1905. 

Přečíst si článek

Bezpečná práce s nožem

Dokonale ostré a extrémně tvrdé - to jsou nože F. Dick. Aby byla práce s nimi bezpečná, je potřeba dodržovat několik základních pravidel a správně o ně pečovat. Prodloužíte tím i jejich životnost. 

Přečíst si článek

Když vaří Gianfranco Frankie Coizza: Steaky i platýz na grilu

Sezóna grilování je tu a my pro vás máme další recepty! Naučte se grilovat steaky a ryby podle G. F. Coizzy, italského šéfkuchaře, kterého jsme vybavili sérií nožů Red Spirit.

Přečíst si článek

Vánoční kapr netradičně s kaštanovou omáčkou

Podáváte ke štědrovečerní večeři kapra? A přemýšlíte, že ho letos nebudete smažit? Inspirujte se na blogu a připravte si ho s kaštanovou omáčkou.

Přečíst si článek

Historie a současnost značky F. Dick

Tradiční značka profesionálů - heslo značky Friedr. Dick, které vypovídá o mnohém. Tradice značky Dick sahá více než 240 let do minulosti, kdy roku 1778 Johan Friedr. Dick zakládá dílnu na pilníky. Tímto krokem ovlivní celá pokolení rodiny Dick a profesionální i domácí kuchaře po celém světe.

Přečíst si článek

Soutěž KU Young Chef 2020 a Nože.cz

I v letošním roce se uskutečnila kulinářská soutěž pro mladé talentované kuchaře KU Young Chef a my byli u toho! Grande finále proběhlo 12. září 2020 za účasti Jiřího Roitha, zakladate projektu Kulinářské úmění a soutěže samotné. 

Přečíst si článek

Jak často ostřit nože ocílkou a jakou ocílku vybrat?

Na eshopu Nože.cz naleznete širokou škálu ocílek, ale k čemu se jaká ocílka vlastně hodí? To bychom vám rádi jednoduše a přehledně popsali v následujících řádcích.

Přečíst si článek

Nejjednodušší recept na tradiční české bramboráky

Milujete klasické bramborové placky? Pak si určitě rádi připravíte spolu se škrabkou a noži F. Dick tyto bramboráky.

Přečíst si článek

Jak na nejlepší zeleninové lečo

Máte doma zásobu rajčat, paprik a cibuli? Připravte si spolu s námi lečo krok za krokem. A pokud máte buřty, dejte je tam taky.

Přečíst si článek

BBQ Session, Jirka Hilgart a nože Premier Plus

Patříte mezi ty, co si léto bez grilování nedokážou představit? Chcete se inspirovat, naučit něco nového a bavit se? Pak nesmíte chybět na BBQ Session 2020.

Přečíst si článek

TRANSFORMERS42, Jakub Bína a Nože.cz

Baví vás kombinace dobrého (a hlavně zdravého) jídla a sportu? Pak určitě znáte Jakuba Bínu, zakladatele úspěšného projektu TRANSFORMERS42, kde se lidi dostávají do formy online.

Přečíst si článek

Grilované ryby s bylinkovým máslem

Grilovací sezóna je tu a s ní i jednoduchý recept na sladkovodní ryby s bylinkovým máslem. Tentokrát jsme použili nože ze série 1905.

Přečíst si článek

MALL Pay na Nože.cz!

Nakupte zboží teď, ale zaplaťte až za 14 dní. S platební metodou MALL Pay zaplatíte do 14 dní po doručení. To vše snadno, rychle a hlavně bezpečně.

Přečíst si článek

Risotto s chřestem

Receptů s chřestem jsou spousty, ale chřestové rizoto je záruka kvality a chuti. Využijte sezóny chřestu a uvařte si ho s námi!

Přečíst si článek

Buřty na pivě

Co se zbylými buřty z čarodějnic? Upečte si buřty na pivě a to podle jednoduchého receptu! Zapečte je s cibulí, loupanými rajčaty, přidejte pivo, které vám snad také nějaké zbylo a nezepomeňte ani na bylinky.

Přečíst si článek

Pečené kuře - jak na něj?

Máte doma kuře? Naporcujte ho a upečte na jednoduchý způsob. Jaké nože a nástroje k tomu budete potřebovat a jak ho upéct, aby bylo perfektní?

Přečíst si článek

Vepřové s mrkví a bramborami

Připravte si jednoduchou českou klasiku z pohodlí domova podle našeho receptu. 

Přečíst si článek
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".