Menu Zpět do eshopu

Buřty na pivě

Co se zbylými buřty z čarodějnic? Upečte si buřty na pivě a to podle jednoduchého receptu! Zapečte je s cibulí, loupanými rajčaty, přidejte pivo, které vám snad také nějaké zbylo a nezepomeňte ani na bylinky.

Jaké nástroje při přípravě využijete nejlépe:

 

Buřty na pivě
4 porce
Příprava: 1 hodina

Co na buřty?
6 špekáčku s vysokým podílem masa
1 větší červená cibule
rozmarýn, tymián a šalvěj
1 plechovka loupaných rajčat
200 ml piva + dle potřeby
sůl a pepř
třtinový cukr na doslazení

 Jak na to?

  • Troubu předehřejte na 200°C. Buřty oloupejte, podélně rozkrojte a vložte do pekáčku. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenčí plátky. Ty vyskládejte do rozkrojených špekáčků a zbytkem cibule je posypte. Přidejte bylinky.
  • Nalijte loupaná rajčata z plechovky, zalijte pivem, osolte, opepřete a můžete zlehka posypat třtinovým cukrem, povrch se pěkně v troubě zkaramelizuje. Pečte dozlatova, asi 50 minut. Podávejte.

   Přejeme dobrou chuť!

Produkty z článku

Náš výběr z blogu

Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".