Menu Zpět do eshopu

Blog

Bukaschool a Roman Sejval

Sortiment Friedr. Dick bývá s oblibou používán v kulinářských školách, stejně tak i prestižní Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o. začlenila naše nože a příslušenství do své výuky. Děkujeme!

Přečíst si článek

Správná údržba a péče o nože F. DICK

K práci doporučujeme používat pouze ostré nože, nejlépe před každým použitím naostřené. Doma lze k tomuto účelu použít ocílku, brusný kámen, nebo vhodné druhy ostřičů. Jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit odborníkem. 

Přečíst si článek

Playground catering s Honzou Žižkou

Playground catering vystihuje jediné slovo – HRA. A rozhodně ne ledajaká! Hrají PKL – První kulinářskou ligu a to na nejvyšší úrovni. Jejich strategie zahrnuje fair play, kvalitní suroviny a profesionální kuchaře. Již od roku 2010 pilují svou taktiku na domácí scéně.

Přečíst si článek

Kuchař roku 2019/2020 v pražských Letňanech

Soutěž „Kuchař roku 2019/2020“ je pořádána Asociací kuchařů a cukrářů České republiky a je otevřena pro všechny muže a ženy, kteří aktivně pracují v oboru a vystudovali školu s gastronomickým zaměřením.

Přečíst si článek

Jirka Hilgart - Ambasador nožů 1905

Od hudby až ke gastronomii. Jirka Hilgart hrál dlouhá léta v symfonickém orchestru na kontrabas. Láska k jídlu ho dovedla až do finále televizní soutěže Masterchef Česko a u gastronomie už zůstal.

Přečíst si článek

Kulinářské umění a jejich soutěž KU Young Chef

O čem je Kulinářské umění? Jedná se o první on-line video kurzy vaření pro profesionální kuchaře i studenty gastronomických a hotelových škol. Zakladatelem projektu je Jiří Roith. Jeho cílem je povznést Kulinářské umění na maximální možnou míru a podporovat mladé talenty v jejich rozvoji.

Přečíst si článek

Nože.cz na veletrhu For Gastro & Hotel

PVA EXPO PRAHA i letos hostila v pražských Letňanech veletrh For Gastro & Hotel a to v termínu 10. – 13. října 2019. 

Přečíst si článek

Hanka Zeus – Farma Zeusov

Seznamte se s kopytářkou, podkovářkou a chovatelkou koní Hankou Zeus.

Přečíst si článek

Honza Krob - Fine Food academy

Honza Krob vystudoval letecký management, ale jeho cílovou destinací se místo letecké dopravy staly kurzy vaření. Honza se specializuje na americkou a středomořskou kuchyni, absolvoval nespočet kurzů vaření v České republice a v zahraničí a je tu pro všechny, kteří chtějí posunout svoje znalosti a dovednosti v oboru gastronomie až do nebes.

Přečíst si článek

Škola krájení s noži F. Dick ve Fine Food Academy 23. září 2019

Lektoři Honza Krob z FFA a Jiří Škabrada z Nože.cz spojí své síly a naučí vás, jak správně zacházet s noži F. Dick.

Přečíst si článek

Adriana Štefanová - 1. český nezávislý kuchyňský poradce

Adriana se dostala do povědomí díky svým unikátním a originálním návrhům kuchyní na míru do jakéhokoliv prostoru. Od první myšlenky až k prvnímu hotovému pokrmu vás s jednoduchostí a zároveň lehkostí dovede právě její odborná pomoc.

Přečíst si článek

Gianfranco Frankie Coizza

Dovolte nám představit ambasadora nožů Friedr. Dick ze série Red Spirit, šéfkuchaře ze Sardínie, Gianfranca Frankieho Coizzu

Přečíst si článek

Nože.cz na Apetit pikniku 2019

Již devátým rokem se v pražské Grébovce konal food and gastro festival Apetit piknik proslulý svou jedinečnou lokalitou vinohradských vinic i širokou nabídkou celosvětové gastronomie na pár stech metrech čtverečních. A protože se kvalitní gastronomie neobejde bez stejně kvalitních nožů, nemohli jsme chybět ani my spolu s výrobky Friedr. Dick.

                       

Přečíst si článek

Proč si koupit nože F. Dick u nás?

Jsme přímí zástupci značky F. Dick pro český a slovenský trh. Nože si tak pořizujete přímo od dodavatele.

Přečíst si článek

Bramborový salát

Uvařte brambory i se slupkou do měkka. Nechte lehce vychladnout, poté nakrájejte na čtvrtky a přendejte do mísy. Uvařte křepelčí vejce, asi 2 minuty, schlaďte je ve studené vodě a oloupejte.

Přečíst si článek

4 důvody, proč si pořídit nože F. Dick

Firma Friedr. Dick byla založena již roku 1778 v Německu a do dnešních dnů je stále prosperující rodinnou firmou. Už 240 let vyvíjí, vyrábí ty nejlepší nože za pomoc tradičních výrobních postupů a nejmodernější technologie.

Přečíst si článek
Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".