K práci doporučujeme používat pouze ostré nože, nejlépe před každým použitím naostřené. Doma lze k tomuto účelu použít ocílku, brusný kámen, nebo vhodné druhy ostřičů. Jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit odborníkem.
Neméně důležitá je i následná péče po použití. Ačkoliv je možné nože umývat i v myčkách, doporučujeme ruční mytí pod tekoucí vlažnou vodou s použitím běžného, neagresivního mycího prostředku. Agresivní prostředí myčky – vysoké teploty a tlak vody, soli a kontakt s ostatním nádobím mohou vést k poškození ostří čepele.
Důležitou roli v celkové péči o nože hraje i jejich uložení. Doporučujeme magnetické lišty, bloky a stojany, kde se čepele nožů navzájem nedotýkají. Pokud ukládáte nože do zásuvek, použijte ochranné krytky na každou jednotlivou čepel. Tak zabráníte jejich vzájemnému dotyku a tím i poškození ostří.
Vánoce jsou tady a my máme dárky pro všechny! Letos jsme si dali opět záležet a vybrali pro vás to nejlepší. Dárky seřazené podle ceny, oblíbenosti i speciálních parametrů - limitované edice i luxusní série pro náročné.
Přečíst si článekCo by byly Vánoce bez lineckého cukroví? Připravili jsme pro vás osvědčený recept na křehká srdíčka, která se rozplývají na jazyku. Linecké ke svátkům prostě patří a nesmí na vánočním stole chybět!
Přečíst si článekMít doma jeden univerzální nůž nebo zvlášť na zeleninu, maso i pečivo? Možná zjistíte, že některé nože ani nevyužijete nebo naopak. Zorientujte se společně s námi v typech ostří, rozdílech a vyberte si nůž, který vám bude nejen pomocníkem v kuchyni, ale i radostí.
Přečíst si článek