Je ten váš tak trochu dobrodruh? Miluje zvěřinu a nebojí se čistého zpracování masa? Určitě nakouknětě a nechte se inspirovat speciálním výběrem právě pro něj!
Přečíst si článekObdarujte druhé nebo udělejte letos sobě o Vánocích opravdovou radost! Zabalte vybrané nože a nástroje do luxusních dárkových krabiček s černým nebo červeným polstrováním. Na výběr máte z krabiček do délky čepele 15, 21 a 32 cm nebo krabičky pro tři výrobky do délky čepele nože 21 cm. Součástí balení bude dárková kartička, kam jen napíšete svoje věnování.
Přečíst si článekJako další z tipů na dárky, kterými nelze udělat chybu doporučujeme kuchařský nůž AJAX série Red Spirit s pouzdrem a v dárkovém provedení. Nůž AJAX je typický svým výrazným stylem čepele a nápadnou křivkou ostří. Nůž pro každého kuchaře!
Přečíst si článekLáska prochází žaludkem a to u sladkého platí dvojnásob! Speciální výběr dárků pro vašeho pekaře/ cukráře <3
Přečíst si článekBudou pro vás Vánoce 2020 jedinečné? Zde naleznete výběr specialit, kterými můžete obdarovat milovanou osobu.
Přečíst si článekNevíte co na Vánoce? Nechte se inspirovat našimi tipy do 3000 Kč. V sekci najdete nože různých sérií a určení. S žádným nožem nešlápnete vedle.
Přečíst si článekTyto nože byly zhotoveny pouze v omezeném počtu kusů. Mají jedinečný design a jsou vyrobeny v nejvyšši kvalitě. Pokud hledáte pod stromeček opravdu speciální dárek, tyto nože jsou jednoznačně správná volba!
Přečíst si článekVykosťování je proces, kdy oddělujeme maso od skeletu. Chceme, aby řez byl co nejpřesnější, abychom oddělili maximum masa od kosti a chrupavek. Flexibilní čepel se zase přizpůsobí potřebnému úhlu a nůž tak lehce přilne ke kosti. Vykosťovací nože se používají na králičí, kuřecí, krůtí, ale i třeba vepřové maso.
Přečíst si článekTeplý čajík, dobrá kniha a zabalit se do deky. Nechybí tomu ale něco? Upečte si závin s povidly a užijte si pohodu a klid doma v sychravém čase. My máme vše, co k přípravě závinu využijete.
Přečíst si článekS AJAXEM je radost krájet! Houpavými řezy hravě rozkrojíte flákotu masa i jakoukoliv zeleninu. Ani malé kosti nejsou pro nůž žádný problém! Zaoblená čepel skvěle poslouží i přípravě bylinek. AJAX je opravdu univerzální nůž.
Přečíst si článekNůž Santoku je univerzální pomocník v kuchyni. Speciální výbrus na jeho čepeli vytváří vzduchové kapsy, díky nimž potravina neulpívá na čepeli. Nožem hravě pokrájíte jak zeleninu, tak i maso.
Přečíst si článekDostatečný přísun ovoce a zeleniny zajistí energii pro vaše ratolesti na celý školní den, který pro ně bude jistě velice namáhavý, po tak dlouhé pauze! Připravte svým nejmenším výbornou a zdravou svačinku!
Přečíst si článekJak nejjednodušeji nakrájet chleba nebo rozříznout bagetku a připravit tak lahodnou svačinu či večeři? S lehkostí a jednoduchostí využijte naše nože na pečivo!
Přečíst si článekPravé české jahody, sladký vychlazený meloun, nebo třeba právě utržené třešně! Ohňostroj opravdu plných chutí, svěžest a čerstvost - léto jako malované. Není nic lehčího než vzít do ruky jeden z našich nožů či nástrojů a takto lahodnou svačinku si připravit!
Přečíst si článekLéto a jeho BBQ párty! BBQ pro nás neznamená pouze ukojit hlad něčím opravdu vynikajícím, nýbrž společné trávení času přípravou, grilováním, konzumací a následným posezením s plnými břísky. A aby vše šlo jednoduše od ruky, připravili jsme pro vás výčet těch nejlepších pomocníků, které při přípravě využijete.
Přečíst si článekV lese voní houby, na palouku čerstvě posečená tráva a ranní rosa se třpytí na listu sedmikrásky. Takto si my představujeme pravé české ráno na chalupě. Teplou třešňovou bublaninu, houby, nebo třeba špekáček vykouzlíte jednoduše s pomocí našich pomocníků.
A nepropásněte slevu 10% na zboží ze sekce "Chalupáři"!
Ryby jsou celoroční záležitost a lze je zpracovat na všechny způsoby. Léto si samo o sobě říká o grilování, ale fantazii se zde meze nekladou. My ryby milujeme hlavně proto, že jsou zdraví velice prospěšné a pro tělo také velmi lehce stravitelné.
Přečíst si článekČerstvé bylinky patří do většiny pokrmů. Slouží buď jako hlavní nota udávající chuť nebo jako poslední tečka doplňující pokrm. Jsou jedinečné pro svůj obsah zdravých látek. A proto jsme si pro vás připravili výtah produktů, se kterými jejich příprava půjde hladce a jednoduše.
Přečíst si článekZajímali jste se, jak vznikají klenoty, které každý den používáte ve své kuchyni? Proč jsou tak dokonale ostré, padnou skvěle do ruky a práce s nimi Vás baví?
Byli jsme se podívat v Německu ve výrobně Fr. Dick a přivezli jsme Vám následující informace a poznatky :-).
Díky dlouhé historii a nevídané zkušenosti v oboru firma Dick neustále hledá nové způsoby, jak výrobky inovovat. Testy, poznatky a přání zákazníků se spolupodílí na výsledném produktu.
Vysoký požadavek na kvalitu a optimální držení nože podle ergonomických požadavků řadí výrobky firmy Dick po celém světě k vedoucí značce v oblasti profesionálních kuchyní a
rovněž u řezníků. Ale i u ambiciózních hobby-kuchařů se těší výrobky firmy Dick stále větší oblibě.
Důležitým ukazatelem kvality nožů jsou:
vynikající řez a stálost břitu,
což platí pro všechny typy kvalitních nožů. Další faktory, které ovlivňují hodnotu kvality nože jsou:
Čepele nožů se vyrábí dvojím způsobem: kováním a lisováním.
Kovaný nůž
„Kovaný“ znamená , že je vyroben z jednoho kusu rozžhavené oceli bez sváření a pod vysokým tlakem. Ocel je díky tomu velice zhuštěná. Čepel, krk a průběžný list zajišťují optimální rozložení váhy.
Po procesu kování je surové tělo s přesahujícím materiálem žíháno naměkko, aby bylo možné vystřihnout čepel a následně krk a list jako jediný kus beze spár.
Zcela rozhodující pro kvalitu hotového nože má tvrzení/kalení. Surové tělo je v ochranné atmosféře při teplotě 1.000 °C tvrzeno. Výrobní zařízení instalovaná ve firmě F. Dick odpovídají nejmodernějšímu stavu techniky a garantují rovnoměrnou a nepřetržitě sledovanou kvalitu procesu tvrzení.
Při tvrzení nerezové oceli je jakýkoliv kontakt s kyselinou nežádoucí, neboť by došlo k okujení povrchu. Přednosti lesklé suroviny by se tímto zničily. Při použití zařízení na průběžné tvrzení v ochranné atmosféře se těmto negativním vlivům zamezí.
Potom probíhá takzvané popouštění. Neboť tvrzená ocel je křehká a neelastická, musí nyní projít popouštěním při teplotě kolem 250 °C , kdy ocel prochází největším pnutím. Molekuly v oceli se mohou vyrovnat a čepel získá požadovanou elastičnost a tuhost. Díky speciálnímu procesu hloubkového chlazení při teplotě -70 °C získá čepel ještě jednou poslední „impuls“ k elastičnosti. Broušení čepele probíhá na speciálně řízených bruskách, kde je zajištěna rovnoměrná špičková kvalita. Definitivní jemný výbrus s rovnoměrným jemným povrchem zajistí lešticí kotouč.
Následně je nasazena střenka. Ve firmě Dick je střenka nasazována speciálním pracovním postupem.
Ocel s umělou hmotou jsou pevně beze spár spojeny k sobě. Rukojeť je z kvalitní, odolné a potravinářské umělé hmoty, která je vhodná i pro sanitační roztoky. Tvrzený potravinářský plast je na řapík nanášen za horka, proto je odolný vůči teplotním rozdílům i mechanickému poškození.
Poslední výbrus kuchařského nože provádí specialisté na speciálně vyvinutých strojích firmy Dick, tak aby nůž získal optimální řeznou vlastnost.
Nože firmy Dick projdou ještě na závěr vysoce kvalitním leštěním, čímž získají mimořádnou ostrost. Nože jsou zkontrolovány laserovým úhloměrem, aby byl zajištěn optimální brusný a lešticí úhel.
Na závěr je na každém noži provedeno nezaměnitelné vyleptání znaku Dick, který je zárukou nejvyšší kvality, tradice a náročnosti. Vedle průběžné kontroly kvality během výroby je prováděna i velice přísná výstupní kontrola. Tato je zárukou rovnoměrné kvality a životnosti nožů.
Lisovaný nůž
Je vyroben z vysoce kvalitní legované oceli. Ze surového materiálu v konickém tvaru plátu je vystřižen polotovar. Než je nůž zhotoven projde ještě 16 pracovními kroky. Pro samotný povrch a pro ostří nože je nutno provést ještě dalších 6 pracovních úkonů. Koncipováno pro
profesionální použití. Lehké provedení s umělohmotným úchytem, s ukončením beze spár a s povrchem rukojeti bez hran.
Přečíst si článek