Ocílka pro kuchaře má safírový tah a rukojeť je z ebenového dřeva prokládaná niklovým stříbrem.
Nástroje vysoké kvality vyžadují údržbu a musí být pravidelně ostřeny. Po nějakém čase i ten nejlepší nůž ztrácí ostrost vlivem neustálého kontaktu s potravinami a prkénkem. V každé kuchyni by proto měl být kvalitní ostřící nástroj, neboť vaření je příjemné pouze, když se používají ostré nože.
Exkluzivní designová série. Spojuje tradiční zpracování v moderním duchu s prvky historického designu. V roce 1905 Friedr. Dick vyvinul sérii kuchařských nožů s masivními spoji, které nahradily doposud používané nýty. Od roku 1905 se tento jedinečný design dále vyvíjel s použitím moderních materiálů a výrobních technik. Čepel je vyrobena ze speciální německé ušlechtilé oceli XcrMoVMn. Náročnou technologií tvrzení byl vyroben jedinečný, jemně disperzní ohebný materiál s dynamicky ostrou čepelí.