Menu Zpět do eshopu

Brusné kameny pro jemné broušení a leštění

Používáte brusné kameny? Kromě stávajícího kombinovaného brousku F. DICK se zrnitostí 360 a 1000 jsme nově na Nože.cz rozšířili sortiment o další dvě varianty. Seznamte se s brusnými kameny o zrnitosti 1000 a 3000 a také 3000 a 5000. 

Brusné kameny oceníte v kuchyni i do provozu

Obtahovací kameny jsou vhodné nejen pro kuchařské nože, používají se i pro všechny ostatní řezné nástroje, jako je zahradní a tesařské nářadí. Díky optimální vazbě a struktuře s otevřenými póry honovacího kamene se při broušení neustále uvolňují čerstvé brusné částice a zaručují trvale ostrý výsledek broušení. 


Použitím různých zrnitostí lze vytvořit širokou škálu ostří nožů dle vaší potřeby.

Zvolte si správnou zrnitost brusných kamenů

Zrnitost 360 – je vhodná pro broušení nerovných povrchů a pro přebroušení

Zrnitost 1000 – využívá se pro přeostření a honování

Zrnitost 3000 – je ideální pro jemné broušení a jemné honování

Zrnitost 5000 – se využívá pro jemné honování a leštění

Nebojte se broušení na kamenech

Učíte se brousit nože na kamenech? Práci vám rádi usnadníme. Aby byl přesně a trvale zachován optimální úhel 15°, je každý brousek kromě protiskluzové podložky vybaven tzv. vodítkem, které se nasadí na hřbet nože.


Brusné kameny nejprve namočte alespoň na 15 minut do vody, aby se nasály. Během broušení musí být kámen stále mokrý. Jinak hrozí spálení oceli.

Další tipy

Na vašem soukromí nám záleží

Potřebujeme Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli lépe přizpůsobit webové stránky a usnadnit jejich používání. Kliknutím na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s uložením cookies do Vašeho prohlížeče, díky kterým využijete potenciál webu naplno. Podrobnosti najdete na stránce "Informace o cookies".