Bruska Dick SM-111 je ideálním řešením pro profesionální broušení.
Je určena výhradně pro broušení a obtahování ručních nožů s hladkým ostřím. Se speciálním příslušenstvím je možno brousit také domácí nůžky, zahradní nůžky, dláto atd...
Bruska SM 111 je vhodná pro komplexní péči o ruční nože. Díky leštícímu filcovému kotouči, který ostří nože dohladí a doleští je bruska vhodná především do restaurací, velkých kuchyňských provozů, brusných center atd.
Jak vypadá bruska v akci Vám napoví toto krátké video:
Broušení: brusné kotouče jsou chlazeny vodou,což zaručuje, že nedojde k přehřátí čepele nože. Maximální ostrost a bezpečnost při broušení je dosažena díky otáčení brusných kotoučů proti směru hodinových ručiček na ostří nože. Optimálního nabroušení nože je docíleno díky integrovaným magnetům ve vodítkách nože,které přidržují nůž v nastaveném úhlu broušení.
Obtahování: pro odstranění otřepů po broušení a zatáhnutí ostří slouží obtahovací keramické kotouče. Optimální úhel na obtahovacích kotoučích je přednastaven, lze ho dle požadavků uživatele měnit.Zahlazení ostří na obtahovacích kotoučích zajistí dlouhodobé ostří bez přebroušení.
Leštění: k finálnímu zahlazení a vyleštění slouží leštící filcový kotouč.